EFOP – 33.2-16-2016-00335

Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért. A kisvárdai Rétközi Múzeum hat oktatási-nevelési intézménnyel együttműködve valósít meg több korosztály számára foglalkozás sorozatokat. Ezek között van egy óvoda, egy fogyatékkal élőkkel foglalkozó intézmény, egy településen kívüli általános iskola és három kisvárdai iskola. A pályázat keretében oktatási-nevelési kínálatunk bővítését tervezzük, gyűjteményünket felhasználva interaktív ismeretátadásra, korszerű kulturális nevelésre és kompetenciafejlesztésre…

Tovább

A bronzdepók edényeitől a keménycserépig. A fazekasság mestersége

Kirándulás Vásárosnaményba, a Beregi Múzeumba. Múzeumpedagógiai foglalkozás dr. Páll István etnográfussal, a nyíregyházi Múzeumfalu nyugalmazott igazgatójával. Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános 6. osztály.

Tovább

Ki tud többet Szent Lászlóról?

Kirándulás Anarcsra. A katolikus és református templomok, valamint a Czóbel-kúria megtekintése. Szent László Gimnázium, 10. A. osztály.

Tovább

Ki tud többet Szent Lászlóról?

Kirándulás Laskodra. A laskodi templom Szent László legendájának a megtekintése. Szent László Gimnázium. 10. A. osztály.

Tovább

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye műemléktemplomai

Kirándulás Szabolcsba. A Mudrány kúria, a földvár és a templom megtekintése. Vetélkedő Szeregnyi László művelődésszervező-foglalkozásvezetővel. Szent György Görögkatolikus Átalános Iskola.5. osztály.

Tovább

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye műemléktemplomai

Kirándulás Vajára. A Magyar Nemzeti Múzeum Vay Ádám Gyűjteményének megtekintése. Czóbel Minka Általános Iskola és Óvoda, Anarcs, 5. osztály.

Tovább

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye műemléktemplomai

Kirándulás Laskodra. A laskodi templom Szent László legendájának a megtekintése. Czóbel Minka Általános Iskola és Óvoda, Anarcs, 5. osztály.

Tovább

Nyögő, lapcsánka, darás káposzta

Kirándulás Ajakra. Ismerkedés az ajaki viselettel és népszokásokkal. Bepillantás a helyi gasztronómiai hagyományokba. Program: ajaki lakodalmas töltött káposzta készítés, kóstolás. Interjú idősekkel, receptek gyűjtése. Czóbel Minka Általános Iskola és Óvoda, Anarcs, 7. osztály.

Tovább

Őseinktől örököltük

Múzeumpedagógiai foglalkozás. Ismerkedés a szentek életével, épített örökségünkkel, népszokásokkal. Kisvárda és Térsége Szociális Szolgálat.

Tovább

Legendák földjén

Múzeumpedagógiai foglalkozás. Ismerkedés a szentek életével. Kisvárdai Egyesített Óvoda Nyitnikék tagintézménye.

Tovább